torstai 11. heinäkuuta 2013

Pihahommia ja grillausta.




Tiistaina vihdoin saatiin laiteltua vähän omaa pihaa kuntoon.  Ruoho on leikattu ja kukkapenkit ja laatotukset siistitty.





Kävin taas keräämässä purkillisen mansikoita omasta maasta.



Kukkiakin kuistille. Olihan niitä kuollu muutama sillä aikaa kun oltiin mökillä, mutta kyllä siitä muutamat virkos ja yhden ostin lisää. Harmi vaan että ollaan lähdössä kohta viikokoksi Lohjalle niin en kyllä yhtään tiedä, että mitä niille tekisin :/


                                                                            Avomaakurkku


                                                                                Paprika


                                                                          Amppelitomaatti






Ilma ja säätiedotus lupaili sen tyylistä että ajateltiin pitää ne grillibileet. Ei se aurinko paistanu vaikka olisin halunut, mutta ei satanut ja oli lämmin. Sovittiin siis,että Jari, Leena ja Asta pölähtää tänne kuuden-seiskan aikoihin.  Halusin tehdä perusteellisen siivouksen sisälläkin, kun ei täällä oo aikoihin kunnolla siivottu ja mulla oli se uus moppikin. Matot ulos, imurointia, lattioiden luuttumista, pölyjen pyyhkimistä ja muuta järkkäilyä. Moppi on siis Viledan, jonka varressa on säiliö mihin laitetaan pesuainetta. Varressa kahva josta painetaan ja lattialle suihkuu sitä pesuainetta. Sitten sen moppiosuuden voi pestä pesukoneessa. Mahtava, aikasemmin kun sillä paskamopilla moppas niin tuli vaan likasemmat lattiat.

Siivouksen jälkeen kauppaan ostaa grillitarvikkeita ja suun kostuketta. Tehtiin normi fetasalaatti ja sitten tein "karppaajan perunasalaatin" eli lanttusalaatin :) Halusin myös tehdä mansikkakakun. Mutakakku, jonka päällä kermavaahtoa ja mansikoita. Harmitti vaan, että ohjeessa se oli paksu ja se oli muka saatu halkastua ja väliin tavaraa. Paskat, mä en saanu sitä ees irti vuoan pohjasta. Piti olla n. tunnin uunissa ja en oo ikinä pitäny mutakakkuja niin kauan. Se oli ihan liian kauan, kerkes kuivahtaa, mutta oli se hyvää kuitenkin. En sitten tiedä oliko ohjeen laatija tehny kaksinkertasen, mutta mun mielestä se pitää erikseen mainita että ohje on tuplattu jos sulla on vielä kuvakin -.-

Asta tuli heti kuuden aikaa, kun Villen kanssa vielä valmisteltiin ruokia. Testattiin Hennin vinkkaamaa ohjetta Frappé with Bailey's ja hitsit kun olikin hyvää. Meillä oli jo grillikin tulilla kun Leena ja Jari sitten saapui heti seiskan jälkeen. Makkarat, pihvit, auralla täytetyt tomaatit, grillilohi ja halloumit grilliin ja eikun odottelemaan. Oli jo nälkä ja mä ainakin söin itteni aivan hitsin perkleen täyteen :) Mutta oli hyvää.



Välillä koitti vähän ripsiä vettä, mutta ei se pahentunu siitä. Pelattiin erä mölkkyäkin ja Leena voitti!
Ilta jatkui sitten saunoten ja karaokea laulaen aamuun asti! Olipahan mukavaa :)

Mulla on pinkki Mölkky :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti