keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Mökkiloma.

Viime torstaina heti kun herättiin laitettiin kamat kasaan, käytiin ostaa kumpparit, joita ilman mökillä ei pärjää,  napattiin Villen äiti Ahonperältä kyytiin ja lähdettiin kohti Pudasjärveä.. Jätettiin aamupalat syömättä, koska halusin pysähtyä johonkin "retkeilemään", joten meillä oli Villen kanssa kova nälkä ja pysähdyttiin jo heti Siniselän levähdyspaikalla syömään eväitä :)



Kiimingin S-marketissa käytiin tekemässä ruokaostokset ja siinä neljän aikoihin oltiin sitten perillä. Villen iskähän se siellä jo olikin. Mökillä oli viime syksynä tulva joten siellä on nyt mökki ja sauna remontissa eli puuhaa on. Oltiin sitten niin kutsutulla vanhalla mökillä ja majoituksena oli teltta. Me pystytettiin Villen kanssa meijän teltta palaneen savuvaunan terassille ja siinähän oli erittäin tasanen ja hyvä nukkua. Tänä kesänä alettiin myös tekemään sinne tietä, jotta mönkkärilläkin olis helpompi kulkea, mistäpä sitä tietää jos vielä joskus siitä kulkis autollakin. Kyllä siellä vaan taas satoi, joten vellitie se vielä on nimeltään :) Torstai meni sitten siinä ruokaa laitelessa ja naapurin saunaa lainatessa. Villen äitin kanssa käytiin myös pulahtaa joessa. Uimiseksi sitä ei voi kutsua kun oli niin kylmää.

Perjantai aamuna lähin käymään lenkilläkin. Oli se kyllä vähän perseestä juosta siellä kivikossa ja mäet oli aika jyrkkiä, mutta tulipahan sellanen 4km tehtyä. Lähdettiin Villen kanssa käymään lähikaupassa hakemassa kaasua lisää ja Matti ja Tuula lapsineenkin tuli päivällä. Sitä ennen me Villen kanssa oltiin alotettu kaivamaan putkea. Huh, mitä hommaa. Ei osattu sitä ihan Samin ja Deanin tyyliiä, kuun siinä kesti niin perkeleen paljon kauemmin. Se oli sellasta mutavelliä ja kaiken maailman oksia ja risuja oli tiellä, joka teki siitä tuhannesti hankalampaa. Saatiin yksi lapiokin rikottua.



Saatiin putki ylös ja vaihdettua uutteen, käytiin välillä syömässä jonka jälkeen Matin ja Pekan avustuksella pistettiin sitten se oja taas kiinni. Sitten olikin saunan lämmitiys hommia. Tällä kertaa käytiinkin toisella naapurilla kyläilemässä ja saunomassa kun kutsuttiin.  Loppuillasta isituttiin omalla nuotiolla Tuulan seurana kun lapset oli nukkumassa. Paisteltiin makkaraa ja pelattiin korttia.

Lauantai-aamuna käsky kävi Villelle taas töihin. Mökin nostoon. Siinäpä ei ole oikeen mitään mitä ite vois tehdä joten hengailuksi meni päivä. Alkoi sitten satamaan aivan kaatamalla ja työtkin taukosi. Mua väsytti ihan hitosti, joten lähdin päikkäreille. Ville tuli pyytelee lättykahveille, mutta en mä jaksanu nousta. Kun mä sitten jonkin ajan päästä  heräsin niin oli jo uudet lättykahvit. Nams, kun hyviä muurikkapannulla paistettuja. Kaksi jopa söin, vaikka niitä olis voinu syödä vaikka sata! Lähdin käymään lenkillä vähän eri suunassa ja ruoka olikin jo valmista kun tulin takas. Grillissa tehtyä lohta. Naapurissa taas sauna lämpes ja istuttiin iltaa naapureitten kanssa notskilla. Käytiin Villen kanssa uimassakin.

Sunnuntai päivä oli hieno eikä satanu olleskaan. Mä vaihdoin uikkarit päälle ja otin vaan aurinkoa ja luin kirjaa. Käytiin illemmalla ajelemassa vähän mönkkärillä ja tietenkin taas saunomista ja makkaran paistoa.

                                                                        Lähde, josta haettiin vettä.

                                            




Maanantaina sitten kotiin. Matti ja Tuula lapsineen lähti jo 12 pintaan kun Ville meni vielä tekemään hommia. Mökki saatiin siis nostettua! Merjan kanssa poltettiin notskia ja keiteltiin grillissä kahvia. Alkoi loppumaan, työvälineet, joten Merja ja Pekka lähti sitten niitä ostamaan ja me lähdettiin Villen kanssa kotiinpäin ajelemaan. Oli ihan kiva mökkireissu, mutta olihan se ihanaa tulla kotiin omaan sänkyyn nukkumaan taas vaihteeksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti