sunnuntai 24. elokuuta 2014

Karppilasta päivää!

Koska viikko sitten lauantaina oli Astan synttäri pippalointia niin perjantaina piti tehdä jo krapulamättöä sunnuntaille valmiiksi eli pizzaa tietty!!

Pohjaan laitoin  n. 200g partista, 2 munaa, 4 rkl vehnälesettä, mantelijauhoa ja ruisjauhoa yhteensä 3 rkl, 1 tl leivinjauhetta ja n. 150g juustoraastetta. Kaikki sekasin ja levitetään pellille. Pohja uuniin ja esipaistetaan 200 asteessa 10 minuuttia.




Tällä kertaa halusin laittaa pizzaan kanaa, koska en varmaa ikinä oo tehny ite kanapizzaa.  Eli esipaistettu pohja pois uunista, täytettä pääälle.



 ...jotka oli tällä kertaa, itse maustettu kana, pepperonia, vihreetä ja punasta paprikaa, aurajuustoa (of course!) ja juustoraastetta.



Sitten vielä uuniin 10-15 minuutiksi ja karppipizza on valmis! Päälle vielä Felixin Kruunu majoneesia, sitä tavallista. Hiilarit 1g/100g, joten sopii hyvin karppaajalle. Slurps!

 


Darrapäivänä tekee mieli mässyttää jotain muutakin, niin tehtiin karpaajalle sopivia sipsejä. Eli juustohöylällä suikaloitiin lanttua ja kesäkurpitsaa ja paistetiin niitä öljyssä niin kauan että alkoivat tulemaan kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Sen jäkeen nostetiin ne paperille ja ripottelin päälle Sour creme and onion dippiä ja wolaa, ehdottoman ihanat sipsit ovat valmiit. Toi Sour creme and onion tekee sen että ne muistuttaa niin paljon sipsejä. Tietenkin siihen voi laitta mausteeksi mitä ikinä haluaakin. Mutta aikaa vieväähän tää kyllä on ja jos haluaa tehä ison satsin sipsejä niin saa kyllä kauan seistä hellan vieressä. Aikasemmin oon tehny näitä uunissa ja olihan se ihan ok, mutta näin tuli ehdottomasti rapeampia. Uunissa ne paloi helpommin ja olisi pitäy kaikki saada erilleen toisistaan. Näitä tehdään ehdottomasti uudestaan!



Paljon sukkelammin sujui sunnuntai näiden voimin. Juomanakin toiminu vaan vichyt ja oon niin ilonen siitä, koska en oo ostanu pepsi maxia tai kokis zeroa olleenkaan vähään aikaan! Aspartaamin välttäminen on siis onnistunu limujen ja siiderien suhteen. Palautusjuoman jauheessa on vielä sitä, mutta seuraava jauhe tulee olemaan stevialla höystetty.

Mukavaa viikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti