sunnuntai 24. elokuuta 2014

Karppilasta iltaa!

Pistetäänpä kehiin pitkästä aikaa taas jotakin ihania ruokaohjeita. Viime vloppuna pitkästä aikaa väsättiin yhessä vähän erilaisempia safkoja.

Aurajuutsto-pekoni paprikat

Ensin halkastaan suippopaprikat ja laitetaan niihin aurajuustoa niin paljon kun vaan mahtuu :)



Sitten kääritään pekonit ympärille ja heitetään uuniin. Ai hitto, että tulee hyvää!


Kaveriksi paprikoille väsäsin lohisalaatin. Lohi on salaatissa niin parasta. Tein itse majoneesin salaatille. Laitoin ruohosipulituorejuustoa, vähän maitoa ja partista ja salataatin sekaan vaan.




                                                                               Herkkuannos!!

Olin ostanu lanttua, että tekisin ranskiksia, mutta sitten tulikin mieleen, että haluan tehä pitkästä aikaa lanttupaistosta.

Lanttupaistos

Ite en kattonu mitään määriä ohjeesta vaan laittelin juustoa, lanttua ja kermaa sen verran kun tuntui hyvältä suhteessa lanttuun.


Kuori ja suikaloi lantut. ja ehdottomasti esikeitä ne. Me ei olla ensimmäisinä kertoina niin tehty ja paistoksessa on menny ihan tuhottoman kauan kypsyä ja nyt Ville sanoi, että oli nii pehmeä lanttu että ei tarvi keittää, mutta olis pitäny. Oli tosi kauan uunissa että lantuista tuli pehmeitä ja sitten juusto jo vähän paloikin. Mä kyllä silti söin sen:D

Asettele lantut kerroksittain vuokaan ja laita väliin paaljon aurajuustoa ja juustoraastetta.


Mausta mustapippurilla, timjamilla ja suolalla


 ja kaada kermaa niin, että lantut peittyvät.



Sitten uuniin 175 asteesee n. 1 ja puoleksi tunniksi  kannella tai foliolla peitettynä. Ota kansi pois ja lisää paistoksen päälle vielä juustoraastetta ja laita uuniin  20-30 min. ilman kantta. Anna vetäytyä kannen alla parikymmentä minuuttia ennen tarjoilus

Mä en muistanu ollenkaan ottaa valmiista paistoksesta kuvaa kun se oli meillä niin kauan siellä uunissa ja sitten ärsytti kun se vähän vielä paloi, ni ei oo tosiaan kuvaa. Ens kerralla sitte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti