Lohi-savuhärkäpiirakka
Ensin valmistetaan pohja. Sulatetaan 60g voita johon lisätään 80g mantelijauhoa ja 150g juustoraastetta. Tämä painellaan vuokaan ja lykätään uusiin 175 asteesen 10 minuutiksi. Sillä aikaa valmistetaan täyte.
Pilkoin vihreetä ja punasta paprikaa, sipulia ja valkosipulia. Heitin kaikki pannulle ruskistumaan ja sekaan vielä lohta, ja savuhärkä leikkelettä.
Sitten vielä 150g laitoin Philadelphia- tuorejuustoa. Ohjeessa oli savutuorejuustoa, mutta korvasin sen savuhärällä ja maustamattomalla juustolla.
Kaikki ylläoleva kipattiin pohjan päälle ja valmistettiin viellä juustokuorrutus. Ohjeessa luki että kuorrutukseen tulee 1 muna 150g mozzarellajuustoa ja 1,5dl kermaa, mutta ite laitoin vähemmän, yritin kai vähän minimoida kaloreita tai kerman hh tai jotain :D hah! Hyvin onnistui noinkin, mutta jos tarvaraa olisi ollut enemmän niin olisi varmasti kuorrutus riittäny kunnolla pohjan päälle, niinkun näätte jäi vähän vajaaksi.
Kaveriksi tein myös kaaliraastetta johon olen nyt hetkellisesti rakastunut. Aina kaikki raasteet ollu mun mielestä niin nounou, mutta nyt laitoin sekaan chiliä- kyllä ostin ekaa kertaa ihan oikeeta chiliä ja yhden uskalsin sekaan pilkkoa. Ja ekaa kertaa ostin myös valkosipulia ja 3-4 kynttä laitoin. Sitten sitruunamehua vielä hulauttelin. Jos raasteen syö kerralla voi heti laittaa sekaan oliiviöljyä, mutta muuten se kannattaa lisätä vasta syödessä. Ruokaisan raasteen saa lisäämällä vaikka avokadoa. Itse laitoin pikkain majoneesiä sekaan ja sen + valkosipulin ansiosta raasteesta tuli niin hyvää!
Värkkäilin vielä pakkaseen raakasuklaata. Tein sen luomukaakaojauheesta, kun en raskinu ostaa raakakaakaojauhetta. Kaakaovoikin jo maksaa!
1dl kaakaovoita ja 1dl kookosöljyä sulatetaan vesihauteessa. Huomasin valmiissa suklaissa, että kookos maistuu paljon. Ensi kerralla voisin vähentää sitä ja lisätä kaakaovoita.
Sulamista odotellessa tein pähkinätäytteen suklaille. Pilkoin hasselpähkinää ja sekotin makeuttamattomaan maapähkinävoihin. Kun öljyvoiseos oli sula lisäsin sinne 1dl luomukaakaojauhetta ja steviaa. Sen jälkeen seos kaadettiin muotteihin ja laitettiin nokareet pähkinätäytettä. Sitten suklaat pakkasee. Itse tykkään niitä pitää pakkasessa, koska jos ne olisi jääkaapissa niin tulis varmasti napsittua niitä paljon enemmän kuin niitten pakkasessa ollessa :)
Mukavaa syksyistä viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti