torstai 17. heinäkuuta 2014

möksää, sangriaa, arskaa...

Lomat on lomailtu ja työt taas alkanut. Ihan alkuun kävin huollattamasa taas kynnet. Niistä tuli ihan yksinkertaisuudessaan aika kivat. Ei oikeestaan ihan sellaset mitä ajattelin, mutta tykkäsin. Taidan ens kerralla ottaa sitten sen mitä olin suunnitellut ensin.





Onneksi töihinpaluun saralla on ollut hyvin pehmeä lasku ja meillä maximissaan kolmea lasta. On siinä sitten kerinny värkkäilemään kaikkia muita hommia. Ilmat tietenkin lämpeni mukavasti töihin paluun kunniaksi ja nyt vasta olis sellaset kuunnon lomailu kelit. Höh. Viime viikolla Ville oli Ahonperällä rakentamassa latobaaria :) Villen iskällä on kuuskymppiset tuloilla ni ne tekee tanssitilaa :) Ville laitteli mulle töihin viestiä, että tuleppa tänne kun pääset, että täällä savustetaan lohta. No tottakai. Kävin salilla ja ajelin lohelle ja saunaan. Seuraavana päivänä en jaksanu yksin möllöttää himassa ja oli niin hieno päiväkin niin lähin pyörällä sinne ja paistoin makkarat ja taas saunoin. Kello oli kuitnkin sitten jo niin paljon ja mulla seuraavana päivänä aamuunmeno + himassa oli vielä ruoantekoa että jätin sen pyörän vielä sinne ja otan sunnuntaina megeen.

Lähettiin viime viikon loppuna Villen äitin ja iskän kanssa mökille. Mulla oli aamuvuoro ja pääsin aijoissa lähetemään joten oltiin Pudiksellakin jo 6 aikaa. (Harmitti pikkasen kun matkalla facea selatessa tajusin,että Mokoma olis ollu Kalajoella, mutta minkäs teet)  Meitä kyllä sää salli ihanasti koko vlopun. Ei oo mun mökkireissujen aikana ollu vielä ikinä näin ihanat ilmat. Joka päivä sai kulkea bikineissä:)




Perjantaina kun päästiin perille grillattiin ja pistetiin sauna tulille. Uimassakin käytiin, ja kerrankin vesi ei ollut niin kamalan kylmää. Loppuilta/yö istuttiin nuotiolla ja paisteltiin vielä makkaratkin.





Lauantaina vasta alettiin hommiin. Ville ja Pekka alkoi heti tekemään terassia ja me Merjan kanssa vähän vaihdeltiin sisällä järjestystä, kaappien paikkoja ja uus parempi ruoanteko tila.




Kerkesin siinä ottaa arskaakin ja lukea jonkun aikaa kirjaakin, joka vihdoin sain kotimatkalla luettuakin. Kahvakuulan olin ottanu messiin ja se oli ihan parasjuttu koska sillä oli helkkarin helppo heittää treeni. Tosin haisin hyttysmyrkyllle kilometrien päähän, koska paarmat häiritsi ihan kokoajan ja yritin karkottaa niitä sillä. Eipä se paljoa auttanu. Hyttyset häiritsi paljon vähemmän.

Treenin jälkeen kävin pyörällä hakemassa lähteeltä lisää juomavetttä. Arvasin kyllä, että matkasta tulee haastava, mutta oli pakko. Iso vesipönttö pyörän sarvessa ja helvetin kivikkonen iso alamäki ja pyörä vanha ja jarrut aika paskat :) Selvisinpä kuitenkin. Pistin Sanngrian maustumaan. En oo ikinä ennen tehny Sangriaa, mutta nyt alkoi jo alkuviikosta tekemään mieli. Laitoin siihen punkkua, sitruunalimua, Cointeraulikööriä ja sitruunan ja appelsiinin viipaleita. Siitä tuli kyllä niin hyvää. Mä en tajua miksi jokaisessa ohjeessa minkä löysin luki että sokeria! Siis whaaat?? ei tohon nyt enää mitään helvetin sokeria tarvita. Hyh! Merja alkoi paistamaan pihvejä ja mä tein leipäjuustosalaattia johon kastikkeksi laitettiin avokadoöljyä pippurilla ja suolalla höystettynä. Pitää varmaan itellekin hommata sitä seuraavaksi, loppui meinaa oliiviöljy justiinsa, se mun ymmärryksen mukaan kesti paistamisenkin. Laitettiin vielä folionyytteihin uusiaperunoita, sipulia ja kukkakaalia. Mä oon aina tykänny ihan sikana uusistaperunoista ja pelkän voin kanssa. Muuten keitetyistä perunoista en välitäkään, mutta grillissä niistä ei tullu sellasia kun halusin. Niistä menee jotenkin se uuudenperrunan juttu. Eli mun on vielä tälle kesää saatava syödä uusia perunoita ja voita. Keitettynä :)





Ville ja Pekka saikin sitten terassin valmiiksi hyvästi ennen syöminkejä ja olikin pakko syödä uudella terdellä. Seuraavaksi sitä on vähän tarkotus vielä laajentaa, kato tanssilattia tietty!




Syömisten jälkeen lähin lämmittää saunaa. Tällä kertaa homma hoitui multa pikkasen paremmin kun perjantaina, koska muistin ihan omatoimisesti, että sinne pitää käydä lisäämässä aina välillä puita. Nyt oli muutenkin kivaa kun on ollut kuivaa ja sai aika iisisti notskitkin syttymään ja autolla pystyi hyvin taas ajaa perille. Merja ja Pekka kävi eka saunomassa ja lähti sitten naapuri mökille kattomaan Tangomarkkinoita.  Me mentiin viimesenä saunaan ja otin sitten tietenkin kaiken siitä irti ja saunottiin sitten vissiin 2-3 tuntia :) Kävin kolme kertaa joessa uimasakin ja ihan ekaa kertaa pystyi jopa uimalla uida eikä vaan pulahtaa. Ja vikalla kerralla se vesi oli jo oikeesti lämmintä.




Ei tosiaan oltu keritty saunastakaan pois kun ne tuli jo takas kun markkinat oli loppu. Mä arvasin, että ne tulee ihmettelemään kun saunotaan vielä. Iltanotskia vielä ja  nukkumaan. Myöhää...

Sunnuntaina ei sitten käytykään soutelemassa vaikka oli vähän tarkotus. Jos se sitten jäis vaikka seuraavaan kertaan. Oon luullu, että se vene on jotenkin rikki, mutta ei kuulemman ole. Lähdettiin päivällä kotiin päin ja hakemaan Mölliä hoidosta. Inhottava kissa kun ei suostunu tulemaan kotiin. Lähti vaan pellolle karkuun ja kun yritti ottaa kiinni niin loikki minkä kerkesi. No jätettiin se sitten vielä sinne kun ei jaksettu odottaa. Mulla oli pyörä Ahonperällä joten poljin sen vielä kotiin. Harmi, että Hanne ja Jussi oli tulossa möksälle maanantaina, että ihan ristiin mentiin. Jos sitä vielä kerkeis ennen talvea...

Tällä viikolla on taas ollu suht hyvät ilmat ja maanantaina ehdotin Villelle, että lähetään sinne rannalle, Kalajoelle. Mä oon asunu täällä monta vuotta ja viime vuonna Lotan polttareissa ekan kerran kävin siellä. Siis yhden kerran koko tän aikana eli sinne päästävä. Noh sille maanantaille oli luvattu sadetta ja ukkosta joten päätettiin lähteä sitten vasta tiistaina kun sillon piti olla hyvä ilma. Haettiin kaupasta evästä ja lähdettiin ajelemaan. Ilma oli oikeen hyvä. Perille kun päästiin niin pilvet oli ihan niin mustat, että ihme kun ei jo satanu -.- Huoh, siellä kun kuitenkin jo oltiin ja mulla oli kamala nälkä niin väkisin mentiin sinne rannalle. Kerettiin jonkun aikaa siinä syödä, kunnes tuli hirveä tuulenpuuska ja kaikki safka ihan hiekassa ja kylmä. (Meet ottaa arskaa rannalle ja sulla on kylmä, vitun kiva) Suuttuneena lähdettiin sitten takas autolle ja sillä hetkellä kun pääsin istumaan alkoi kaatosade. Se siitä sitten, Junsku sentää keitti meille kahvit. Pääsenköhän mä ikinä sinne rannalle ottaa arskaa. Suunnittelin tässä kun ehkä varmaan oon Villen mukana lähössä lauantaina Ouluun, että jos nyt testais rannalle menoa, mutta sää näyttää ainakin sadetta. Joo, ei sitten. Villellä vielä tää viikko lomaa ja sitten se menee töihin, jos sitä vielä jotain puuhailis..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti