tiistai 16. huhtikuuta 2013

RUOKAA!

Sain toiveen, että mun pitäis enemmän laittaa tänne blogiin ruokajuttuja kun teen kuulemman kaikkea erilaista. Noh, mähän vaan karppaan :) Aluksi sitä tulikin laiteltua juttuja , mutta sitten se vaan jotenkin jäi. Ehkä siksikin kun ei oo jotenkin tullut kokeiltua niin uusia juttuja ja ne on jo mulle vanhoja, mutta ei tietenkään toisille joten aloitetaanpa sitten heti nyt. Päätin siis pitkästäaikaa tehdä aamiaismöttösiä. Päätin muutenkin vaihtaa nyt aamupalajogurtin pois. Kokeilen jos vähän vähentäisin noita maitotuotteita, eikai se mitään auta kun en niitä muuten kaan paljon käytä, mutta kuitenkin. Tosin möttösiin tulee juustoa, mutta en laittanu kermaa vaan lorauksen mantelimaitoa jota nyt ostin ja kokeilen sitä kahviin maidon sijasta ja olikin ihan hyvää. Enkä laittanut myöskään aurajuustoa mitä yleensä laitan joka paikkaan. Testataan nyt. Voin käyttöä en kyllä rajota.

Aamiaismöttöset

Suolainen muffinssi

 kymmenen annosta
3-4 munaa (vatkaa haarukalla)
loraus kermaa
pieni pussillinen juustoraastetta
pussillinen kinkkukuutioita
punainen paprika kuutioina
ruokalusikallinen soijajauhoa
ripaus suolaa
mustapippuria, sipulijauhetta ym. lempimausteita

Tähänhän voi siis laittaa sekaan aivan mitä itse haluaa ja mun ainekset oli tällä kertaa paprika, tomaatti, salamisuikaleet, juusto ja kurpitsansiemeniä kokeilin ekaa kertaa. Yleensä laitan myös siis auraa ja parsakaalia.



Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja lusikoidaan muffinssivuokiin. Mä tosiaan käytin tota valmista vuokaa ja pysyy ihan hyvin koossa, mutta voi laitta paperisiinkin vuokiin ja sillon ne on melkein lusikalla syötäviä kun jää kiinni. Alkuperäsessä ohjeessa sanotaan että möttöset leviää ja pitää laittaa kaksi vuokaa, mutta ei mulla oo niin käyny.




Paista 200 asteessa kunnes saavat vähän väriä pintaan. Mä pidin n. 14 minuuttia. Itellä tuli kaksi tollasta vuoallista niitä, mutta en laittanutkaan ihan täyteen halusin pienempiä möttösiä. 

Nams, nämä on hyviä ja helppo ottaa aamupalaksi yksi.


Sitten löysin sokkarista alelaarista lämminsavulohta ison palan ja se oli pakko ottaa matkaan. Sen kaveriksi siis väänsin kukkismuusia. Eli keitä kukkakaalit, aivan sama onko ne pakasteesta vai tuoretta. Sen jälkeen survotaan ne muussiksi mieluiten sauvasekoittimella ja sekaan vooooita! Normaalisti laitan myös koskenlaskijaa, joka on ihan parasta mutta nyt koitan sitä juustoa vähän välttää ja namia on ilman sitäkin.


 Huomisen eväät on siis lohta ja muusia :)


Ja illalliseksi Ville värkkäs lohimunakkaat



Lopuksi vielä, kun löysin Sokkarista sattumalta ihan mun näköset kasvit. Otin kaksi vaikka siellä olis ollu kolmaski erilainen. En tiedä näistä yhtään mitään kun en oo tutkinu vielä, kuhan iskin purkkeihin. Täältä löytyy jotain http://www.berghoefplants.nl/





2 kommenttia:

  1. Näyttää hippasen hyviltä noi möttöset. Näin ei karppaajana voisi kokeilla ihan vehnäjauhoilla,, vai oiskohan perunajauho itseasiassa toimivampi? Ihan en ruokalusikallisen takia soijajauhoja viitteis ostella.. :D

    VastaaPoista
  2. itseasiassa just luin, että porukat on tehny noita ihan ilman jauhojaki ja tullu kuulemman ihan hyviä. Ja myös korvannu soijajauhon jos millä, eli kyllä tavallinen vehnä- tai mikä vaanjauho käy.

    VastaaPoista