sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Joulujuttuja vielä...

Joulu oli ja meni ja uusivuosi alkoi, mutta mä aijon silti vielä kirjottaa joulusta, mitäpä se haittaa.
Me vietettiin joulua tänän vuonna täällä Ahonperällä, koska viime vuonna oltiin Lohjalla.  Mä halusin tehdä kunnon joulusiivot niinku kaikki muutkin aina tekee vaikka ei periaatteessa ees oltu kotona, mutta joulu on hyvä syy siivota kunnolla. En mä ainakaan aina siivouspäivinä siivoa mitään uuneja, jääkaappeja, saunoja ja kylppäreitä hinkkaa hikihatussa. Nyt sitten jynsässin kaappeja, peilejä ja ihan vaan ovia ja niiden karmeja. Ai että ne menee likasiksi. Olin koko vapaapäivän ku Ville oli töissä hinkannu (ja unohduin siivoamaan kaappien sisältöjäkin) ja silti kun se tuli kotiin niin varmaan näytti että täällä ei olis tehty mitää koska edelleen oli tavarat sikinsokin ja imuroimatta/luuttumatta ym. Sain tästä tietenkin itelleni stressin aikaseksi kun vielä piti leipoa ja tehä ruokaakin ja olin tyhmänä jättäny kaikki 2 viimeseen vapaapäivään kun vaan ei aikasemmin kiinnostanu siivota :/ Ens vuonna teen kyllä vähän fiksummin ja alotan siivoamaan jo huomattavasti aikasemmin ja miksi se pitää johonki jouluun säästää, voishan noita siivouksia tehä muulloinkin.



Aattoaamuna kun heräsin niin kävin tekemässä aamulenkin erittäin raikkaassa -13 asteen pakkasessa. Sitten aamupalan tekoon. Oikeat riisipuurot syötiin tänä vuonna työpaikan joulujuhlassa ja kotona mentiin karppimeiningillä. Mascarponejuustoa, raejuustoa ja kanelia. Hih, se näyttää ihan riisipuurolta ja makukin on erittäin hyvä, mutta ei kuitenkaan maistu riisipuurolta(paitsi jos kovasti sitä itselleen toistelee). Kaverina oli vähän mantelileipää ja jälkkäriksi raakasuklaata. Äiti ja iskä osti meille lahjaksi Iittalan Mango aterin sarjan ja se paketti oli jo heti ennen aamupalaa pakko avata, että sai sieltä lusikat käyttöön :)

                                          

Aamupalan jälkeen oli lahjojen vuoro.  Tällaselle malttamattomalle kun minä on hyväksi muodostunu systeemi tää että avataan lahjat heti aamusta. Aluksi vietiin lahjat mukanamme Ahonperälle, mutta päädyttiin siihen, että mitä me turhaa raahataan niitä sinne ja takas ja niin kauan en jaksa odotta että yöllä oltais kotona niitä avaamassa. Mä olen aina vielä sitten halunut tulla kotiin jouluna nukkumaan.

Tänä vuonna meillä oli valkoinen joulukuusi ja tykkäsin meijän kuusesta ihan hirveen paljon <3



Möllillekin oli yksi paketti, hyvää purkkiruokaa. Ville laittoi sille heti ison annoksen, paljon isomman kun yleensä laitetaan, kuulemman joulun kunniaksi. Se raukka pisteli poskeensa ja ahne kun on niin se oli jo melkeen kaiken kerenny syömään ennen kun tajusin otta sen astian pois. Näytti kyllä sen jälkeen, että pieni ähky tais tulla.




Mulle paljastui paketista violetti Looppi ja pinkki sykevyö <3  Villelle kauluspaita, kitara collarit, muutama sytkäri, tummasuklaakarkkeja (meijän lemppareita) ja karate DVD (joka sitten ilmeisesti oli kuitenkin ihan väärä mitä olin aatellu). Äitiltä ja iskältä tosiaan saatiin ne aterimet ja monitoimikone. Blenderi meni rikki niin se piti ostaa uusi ja niin paljon tulee raastettua juustoa sun muuta niin tollanen piti saada.



Iltapäivällä sitten lähdettiin Ahonperälle, jossa olikin sitten melkeen heti syömingit. Me vietiin sinne punajuuri-aurapaistosta, lanttupaistosta ja vhh- voileipäkakkua. Normiporukka oli koossa eli Villen porukat, veljet perheineen, kummitäti, serkut ja vaari. Ruoka oli hyvää ja tuli syötä hyvin, mutta ei ähkyyn.

                                                  Vähän joululauluja ruokaa odotellessa

Joulupukki kävi ja tuli vähän lisää lahjoja. Sitten istuttiin iltaa ja maisteltiin vähän viiniä.




Me lähdettiin Tapanin päivänä ajelemaan Lohjalle ja vietettiin siellä sitten toinen joulu :) Siellähän oli kuusen alusta täys tavaraa vaikka oltiin jo porukoiltakin saatu lahjoja!

Joululahjojen kokonaissaldo siis oli:

Mulle:
- Sukkia
- meikkejä yms.
- sininen peruukki
- rahaa
- Loop + sykevyö
- Turmion Kätilöiden DVD

Villelle:
- sukkia
- punaviiniä (mm. Slayerviini)
- Lisää niitä hyviä suklaita
- Walking Death- peli
- Kumisaappaat
- shampoota
- kitara collarit
- kauluspaita
- sytkäreitä (ja nyt poltetaan kummatki sähkötupakkaa -.-)
- Karate DVD

Yhteisiä:
- Aterimet



- monitoimikone
- Lahjakortti Tikettiin
- Paistinpannu
- Juustohöylä
- Vallilan matto
- Maljakko
- reinot vai mitkä onkaan niin Duudsoni kuosilla, koska pääkallo :)
- saunatyynyt
- Suklaarasia

Oltiin siis ilmeisesti aika kilttejä oltu :)









Henni kirjotti blogissaan kuinka se oli rempannu keittiötä ja mäkin sitten vihoin innostuin tekemään vähän "pientä pintaremonttia" . Aina vaan tulee puhuttua kuinka pitäis ja haluais sitä ja tätä, mutta mitään ei olla saatu aikaseksi ja nyt! Seuraava postaus sitten siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti