perjantai 2. toukokuuta 2014

lomaa part. 2 ja vappua.

Eli jatketaanpas sitten loman viettoa.  Heti kolmen aikaa oltiin siis Jyväskylässä ja saatiin huone. Ensimmäiseksi vedettiin vähän rahkaa naamariin ja käytiin hotellin aulassa juomassa kahvit.




Pienen sulattelun jälkeen päätettiin mennä tsekkaamaan hotellin kuntosali.  Justiinsa juu! Siellä oli meidän lisäksi kaksi muuta. Se mies treenaili penkissä sillä ainoalla tangolla joka siellä oli ja se nainen treenas jotain muuta. Okei, noh tehdään tää ohjelma sitten sellasessa järjestyksessä kun pystyy. Noh, sen jälkeen vasta tajusinkin, että eihän nää oo mitään ihan normi laitteita vaan tällasia kestävyys kuntolaiteitta joihin ei laiteta painoa ollenkaan -.- Alkulämmittelyn jälkeen se mies siirtyikin pois siitä tangolta ja mä pääsin siihen. Voi helvetti, ajattelin että jes mä pääsen ilmatteeksi salille ja ei tarvitse säätää niinku kotona niiden painojen kanssa, (se on se ainut huonopuoli kotisalissa, että pitää säädellä niitä painoja edes takas, kun oikeella salilla sais vaan ottaa sen mikä on sopiva) mutta turhaa. Täällä oli paskempi penkki kun meillä, ei mitään hajua mitä ne tangot painoi, että tietäs mitä siihen laittaa. Noh säätelin siinä aikani ja sain mä sen käsitreenin lopuksi tehtyä, mutta ei puhettakaan että olisin voinu seuraavana päivänä tyyliin tulla kyykkäämään.






Olin mä siihen varautunu, että se sali ei välttämättä oo mikään luksus, mutta silti mä petyin. Mua alkoi naurattaa kun vähän ennen ku lähettiin niin sellanen kaapin kokoken ukko tuli sinne. Ehehe, mitä se siellä aikoi nostella kun mä olin vallannu sen tangon ja toisaalta ei siellä varmaan ees painot riittäny sille :D Talja oli kuitenkin ihan jees, kun sitä saa harvemmin käytettyä kun meijän omasta ei oo mihinkään. No kädet oli kuitenkin ihan hyvässä pumpissa, joten palkkarit naamaan ja seuraavaksi suunattiin kylpyhommiin.

Saunasta sai valita timantti- tai ruususaunan ja mä menin ruusuun. Seillä oli jotain tunnelma musiikkia ja tekoruusuja ikkunan ulkopuolella. Ihan jees, sain ainakin olla yksin ja ottaa niin paljon löylyä ku huvitti. Mukavaa kun oli vähän  porukkaa, ei lapsi perheiteä ja hiljasta. Saatiin ihan rauhassa lillutella porealtaassakin kahestaan. Käytii testaamassa myös infrapunasaunaa joka oli yleinen. Pois mennessä testasin sitten sitä timanttisaunaa. Ei se oikeestaan mitenkään eronu siitä toisesta sanasta, musiikki eri ja ilman ruusuja, mutta yksikseen sain sielläki olla.

Laitettiin ittemme kuntoon ja lähettiin syömään. Siellä hotellin ravintolassa oli vielä puffetti ja Ville päätti ottaa sen. Olihan siellä hyvän näköstä safkaa, mutta se maksoi 27e ja siihen ei ees kuulunu mitään juomia. Eli ihan sika kallista. En ite viittiny ottaa sitä kun en olis saanu syödä paljon mitään sieltä ja hinta oli sen verran paljon niin otin sitten Caesarkanasalaatin. Se oli tarpeeksi lähellä varmasti sitä mitä pitikin ja oli se ihan hyvää. Ihmettelen vaan, että miten niillä meni senkin verran aika tehdä sitä kun oltiin kuitenkin tyyliin ainoat asiakkaat siellä. 



Meijän oli tarkotus käydä keilaamassa , mutta kello oli jo melkein puol kymmenen kun tultiin syömästä ja keilaus loppui kympiltä niin jätettiin se sitten välistä. Tosin se olis maksanu 25e vaikka saatiin 8e alennus, että vähän turhan kallista.

Loppu ilta otetiin rennosti loman ja löhöilyn merkeissä. Peittojen alla tabletista sarjoja katellen.



Aamulla herättiin kasin aikaa ja päätetiin lähteä lenkille.



Ulkona paistoi aurinko, mutta ei hitto kun siellä oli kylmä. Ei sitä pystyny hirveen pitkää lenkkiä tehä kun oltiin ihan umpi jäässä. Loppu matka yritetiin juostakin, mutta silti sormet paleli, joten äkkiä vaan takas hotellille. Hurr. Noh, kuitenkin melkeen se kolme kilsaa saatiin tuhottua.



Siitä sitten buffaan, kun maha huusi jo hysteerisenä ruokaaaa!!! Oih, hyvän näköstä safkaa oli tarjolla. Mä olin päättäny että tänään en syö puuroa vaikka se mun lempparia onkin ja raejuustoakin olisi löytynyt vaan vaiheeksi syön kananmunaa, leipää ja vihanneksia. Myös marjoja ja pähkinöitä löytyi ja mahat saatiin täyteen.




Mahat pullollaan mentiin huoneeseen ja vähän aikaa piti lepäillä sängyllä, että ruoka laskeutuu. Niinkun eilen oltiin todettu että sali on paksa ja mitään jalkapäivää sinne ei mennä tekemään niin menin sitten kuitenkin tekemään hyppyviikkotreenin, jonka jälkeen kävin vielä saunomassa.  Kamat kasaan ja se on moro. Olihan toi ihan mukava reissu, mutta ollaan nyt todettu kaksi kertaa kylpylässä käynneinä, että se ei ehkä kuitenkaa oo ihan meijän juttu. Ihan ookoo lillua siellä, mutta eihän sitä nyt kauaa jaksa. Me ollaan enemmän sellasia jotka kaipaa sitä äksöniä enemmän. Eli ens kerralla kun ollaan hotellissa/kylpylässä niin siihen ympärille on suunniteltua jotain paljon muutakin. Aika mahdollisesti joku keikka kyseisessä kaupungissa...

Mä halusin piipahtaa Jyväskylän Prismassa, josta löysin niitä Burnereita mitä etin ja pari mukia. Äiti oli ostanu itelleen mustavalkoraidallisia ja -ruudullisia mukeja joita sitten mulle ostaessa oli ollut enää raitana, joten ostinpa niitä ruutuja sitten itellenikin.  Olipa mukavaa kun tää hotelli reissu katkasi matkaa ja ei tarvinu ajaa kun 3h per päivä :) tuntui niin lyhyeltä matka. Vappu suunnitelmat ei ollut vielä oikeen tiedossa, oltiin suunniteltu mahdollisesti että lähetään Ouluun, mutta koska ilmeisesti vloppuna ollaan sinne menossa niin eipä sitten lähdetty ollekaan. Mentiin vaan Ahonperälle, sanottiin ja istuttiin Villen äitin ja iskän kanssa iltaa. Yhden aikaa oltiin jo kotona nukkumassa. Olipas kummallisin vappu ikinä! Mä olen yleensä aina ollut niiin vapppubailaaja, vappua pitää juhlia. Nyt se vaan meni näin ja eilen vielä se vitutti, mutta loppujen lopuksi ei se mitään haittaa. Ens vappuna sitten taas! Mutta olipa ensimäinen vappu sitten varmaan sen jälkeen kun olin 15 ni selvinpäin!!

Vappupäivä, hmm, eipä sekään ole, noh varmaan ikinä alkanu aamulenkillä. Aamulla kyllä jostain syystä väsytti ihan pirusti, mutta Villekin oli jo siinä heräilly ni olihan se noustava, että saa ittensä sinne lenkille ja puuroa nassuun. Istukelin hetken Villen seurana aamupalalla juoden kahvia ja "höyrytellen" aamuröökiä.  Ulkona oli oikeesti mukava ilma. Arska paistoi, joten sauvat kainaloon ja menoksi.

Harmittelin tota vapun vaisua tunnelmaa joten aloin suunitelemaan jotain vappumaista tälle päivälle. Okei valmistan vappulounaan, joten päätin kävellä keskustasta ja havaita että eihän- niiku arvelin Siwa ole auki ja en saa nakkeja, jauhelihaa, ranskalaisia ja perunasalaattia. Hitto! No ei hätä ole tämän näköinen, katsotaan mitä kaapista löytyy. Sain onnistuneen vappulounaan ja melkein kaikki itsetehtynä ja terveellisenä :)


Perunasalaattia Villelle:
Perunaa, kurkkua ja sipulia. Majoneesin väsäsin rahkasta ja maidosta + mausteita
Pakastimesta löytyi kananpojan jauheliha, joten siitä pyörittelin broilerinpyörykät meille ja Villelle löytyi vielä kalkkunanakkeja.  Perunoista pilkoin suikaleita ja tein ite ranskikset ja väsäsin vielä  salaatin. Juomana hienosti huijaten viinilaseista vettä ja kuohuvana Pommacia, jota iskä oli laittanut mukaan. Piti vielä koristella serpentiinillä, kun tuli sitä ostettua ja hatutkin hakea tuolta komerosta niin johan tuli ees jonkunlainen vappufilis ja ruoka maistui ja maha kiitti :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti