torstai 6. joulukuuta 2012

Joulun tuoksua...

Jee, mä oon niin innoissani joulusta. Täällä tuoksuu pipari. On se vaan maailman ihaninta laittaa joulua omaan kotiin <3 Viime viikonloppuna eli pikku jouluna ostettiin tollanen pikkunen valkonen kuusi meille. Oikeesti olisin vähän isomman halunu, mutta ei löytyny valkosena.



Tonttuja tirkistelee ja mun musta kynttelikkö on tärkee. Kaksi joulukukkastakin ostin. En tosin yhtään tiedä mikä niiden kohtalo tulee olemaan, mutta pinkki joulutähti ja joku kuusihässäkkä.


 Jouluvaloja laitoin lyhtyy ulos, parvekkeelle ja tollaseen kehikkoon. Meijän makkariin meni punaset valot koska sinne sopii se punanen. Tein ilmapalloista makeita jääpalloja. Heitin veden sekaan vähän väriainetta. Olisin toivonu että punasta ja sinistä sekottamalla olis tullu tummempi liila, koska siltä se aluksi näytti, mutta jäätyessään se jäi aika vaaleenpunaseksi, mutta ei se mitään ne on hienoja. Jouluksi haluisin tehä lumilyhtyjä. Tosi makeen näköstä kun naapuri on jaksanu väsätä ja sillä on toi koko käytävä autotallillta ovelle niitä täys. Keskiviikkona kun tulin töistä niin oli hienon näköstä tässä kun kaikilla lähi naapureillä oli jos jonkin moista kynttilää pihalla. Kynttilät on vaan niiiin ihania.







Villellä oli tänään töitä ja mä väsäsin sillä aikaa ruokia, että saadaan meijän pikku joulu ateria kun se tulee kotiin.. Eilen aloteltiin jo glögillä ja ensimmäinen joulutorttu syöty. Ostettiin kinkkua ja lanttulaatikkoa (josta en taida vieläkään tykkää). Kylmäsavulohta josta tein rullia valkosipuli-yrtti täytteellä ja paahdettuja punajuuria aurajuustovaahdolla eli nyt jäi rosollit tekemättä. Sitten eilen tein valmiiksi meetvurstihyytelön ja piparitaikinan karppi ohjeella. Pipareista tuli oikeasti hyviä. Tosin leipominen oli vähän ärsyttävää kun taikina jäi todella helposti kiinni ja soijajauhoa tuli käytettyä paljon. Tein sitten aurajuusto täytteisiä pipareita ja oli vaikea saada aura kahden piparin väliin kun niiden koostumus oli erittäin mureneva, mutta oli ihan vaivan arvoinen jos/kun hiilarimäärä on pienempi. Ruoka oli ihan extra hyvää ja soin ihan homona. Ihan ku olis viikon edestä vedelly. Punajuuretkin onnistui erittäin hyvin. Nyt siemaillaan glögiä ja tosiaan jälkkärinä oli aurajuustokeksit. Maha kiittää.







Huomenna pääsen 12 töistä ja olisi tarkoitus lähteä Hennan kanssa Oluun vähän shop shop :) Viime perjantaina oli palkkapäivä ja lähdin yksikseni Ylivieskaan shoppailemaan. Mielessä oli joululahjat ja muutenkin joulukoristeet, mutta suurimmaksi osaksihan mä ostin ittelini tavaraa. Löytyi mustat farkut, jossa niittejä nilkassa, alusvaatteita ja yöpaita plus että puoleen hintaan yhdet korkkarit. Ne oli ihan ihme kokoa ja otinkin ihan ihme koon kun tuntui niin isolta. Kotona sitten kun käppäili niin tuntui että oliskin voinut olla se isompi ja en saanu enää vaihtaa kun oli ale tuote :/ noh, jos noilla nyt kuitenkin kokeilis kun on ne ihan ookoot kuitenkin ja jos käytössä muovautuis :) Mutta siis niin huomenna olis tarkotus joululahja ostella enemmänkin kun shoppailla ittelleni mutta kyllähän sen taas tieteää miten se menee. Veronpalautus rahat <3 Säästöönkin on kuitenkin laitettu.

Piti vielä kuvata ne mun jokuaika sitten taikataikinasta tehdyt piparit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti